En byggares dagbok dag 6

16:e juni 2007

Ja då stod man där igen. Verktygslådan urtagen men ingen nyckel till scoutlokalen. Ja Thomas och jag började småplockade lite grand och började förbereda oss inför slutkampen med rampen. Efter ett tag började de droppa in. Nicklas, Lina, Dessan, Martin, Christoffer, Emma, Rasmus, Emmeilie, Ann, P-A, Jakob (han hade redan tjuvstartat igår tillsammans med Pär) och Joachim. Anders han kom lite sent vilket han bad så mycket om ursäkt för. Och sist kom Axel med ett vackert ekipage. En lite gul grävmaskin. Det är något visst med gula arbetsmaskiner verkar det som.

Ett gäng satte genast igång med entrén. Jag hade sovit lite oroligt på torsdagen för att jag inte trodde vi skulle hinna så min snälla hustru sa att det var nog bäst för både hennes och för min nattsömns skull att jag åkte dit i fredags och spacklade det första lagret. Så entrégänget satte igång med att slipa. Jakob, ja hans uppgift var glasklar. Sätta klart runt fönstret i köket. Nicklas och Axel körde av grävmaskinen från släpet och satte igång med baksidan. Anders och Martin satte igång med ledarrumsväggen. Ann och hennes "possy" högg tag i bortforslandet av skräp vilket vi har mycket av på lokalen. Det blev två släpvändor idag men vi har fortfarande inte allt skräp borta men det löser sig...

Ja sen kom regnet. Thomas klok som en pudel skickade upp en presening så vi lugnt kunde jobba vidare där ute. Men mina tankar gick till Axel som inte hade något regnskydd därbak. Nicklas satt ju i förarhytten så han hade det lätt för sig..

Vid lunchtid dök vår förstekock upp nämligen Camilla. Hon trodde inte riktigt på utnämningen Hohögs bäste byggmats kock men den har hon, iallfall i min och Anders bok. Och Anders är ju ordförande så han borde ju veta eller hur?. Vid lunchtid låg vi bra till på alla fronter. Det började likna en vägg både i köket och i ledarrummet. Trots regnet hade man lyckats fasa ut på baksidan men det gick inte att så gräs, men sen gick det och ytterliggare en stund senare så gick det inte igen. Men Axel har fått denna uppgift. Och han om någon borde ju lösa det perfekt bonde och allt som han är. Det är en fin påg det, har själv lärt han allt han vet sen juniortiden.

Mot slutet av dagen fick jag morra till lite för tiden höll på att rinna ut för entrégänget och det var ju så viktigt att de blev klara med väven. Hoppas ingen tog illa upp. Jag ville bara slippa att behöva få någon som gjorde något nästa vecka utan att vi verkligen var färdiga denna helgen. Men på övertid sattes sista våden väv så att där är nu klart för målning imorgon.

I köket är det nu färdigt för spackling. Målningen är ju utlejd till husgruppens ordförande så då bli ju han glad.

I ledarrummet är Anders och Martin klara för att sätta dörr imorgon så den vägen kan vi "cheka" av imorgon den också

På baksidan är det klart så långt det går. Killarna hann till och med att sätta hyllor i förrådet till förskolan.

Och rampen lider mot sitt slut. Det har varit mycket tänkade nu i eftermiddag så imorgon skall vi köra så det ryker för färdiga med ramp och trapp skall vi bli.

Så här i slutet vill jag passa på att säga att jag är jätteglad över att så många dök upå idag. Det bevisar att jag hade rätt i mina funderingar varför vi gör detta. Sträck på er allihopa ni har gjort ett fantastiskt jobb idag.

Hälsningar från en trött byggare...

Sleven