En byggares dagbok dag 4

9:e juni 2007

Med skrikande bromsar som kunde väcka hela villaområdet stannade skyffeln framför mitt blåa hus 08.10 imorse (Jag får gå runt och be om ursäkt hela kvällen ikväll). In stuvades min verktyglåda och långpass och vi satte kurs mot vår lokal. Idag skulle skyfflen och jag bygga trappor och handikappsramper. Kul för det hade jag aldrig gjort tidigare. Vi var många på plats i förhandspapperna vilket bådade gott för att bli färdig på lite punkter. Vi landade och började så smått plocka fram det som skulle fram för dagens övningar. Ann med följe dök upp tidigt de också vilket gjorde att jag snabbt kunde sätta in dem i dagens beting. Det var hall och ledarrum för deras del. Vilket de angrepp med liv och lust. Snart landade Emmelie och Lena till vilket gjorde att även de fick sina uppgifter dagen, det var hobbyrrum för deras del. Jimmy och Jakob Nylin kom till lokalen och eftersom Joakim redan var insatt så var det bara att sätta igång för deras del också. Och när alla var igång dök Anders (Efter påpekande från Anders hustru Madde att han var väldigt mallig där hemma för att han var benämnd ärade ordförande är han nu för husfridens skull endast omnämnd Anders) och Kalle upp. Anders med betänklig betongskalle efter gårdagens firmafest. Men inget stoppar Anders och Kalle som utförde dagens bragd med att i stekande sol göra klart vårt förråd för målning. Kanonbra..... Efter ett tag härskade lugnet och det enda man hörde var de hårt arbetande folket med bladning av loppismänniskor. Husie hade sin årliga loppis med oss som pittoreskt inslag. Vid lunchen, som var fantastiskt god, tillagad av Camilla Nylin och vackert serverad i skuggan av de stora träden summerades förmiddagen ihopa. Det hade varit lite körigt i hallen kring rivning och måleriarbete men i god scoutanda hade det löst på bästa sätt. Hobbyrummet var på god väg att bli färdigt och förrådet höll på både bli färdigt trämässigt och målarmässigt genom Emmelies och Dessans försorg. Jag hade missat att Desan hade sagt att hon skulle komma senare men det löste ju sig..... Thomas och jag byggde platåer i skuggan och såg väl inte helt framemot eftermiddagens arbete i stekande sol . Men jobbet skulle ju göras. På eftermiddagen körde vissa iväg med skräp och andra stretade vidare. Någon gång mitt på eftermiddagen fick jag leka byggledare och kanske tog jag i lite men jag omfördelade resurser så att all kraft lades på hobyrummet så det blev färdigmålat inför morgondagens golvläggning. Och stackars Hillan kom knappt innanför dörren innan målarpensel sattes i handen och marsch in i det mysiga hobbyrummet. Men vi hann. Kanonbra jobbat av gänget som lekte värsta "Extreme Home Makeover".

Jag är väldigt nöjd med dagens insatts och du glöm inte att ge de som var med idag en extra klapp på axeln nästa gång du ser dem. De gjorde en fantastisk insats. Och du det finns fortfarande platser kvar på detta roliga äventyr.

Dock fick jag en kommentar från onämnd person mig att fundera. Varför gör vi detta? Jag gjorde det för att unga ledare och våra scouter skall till hösten få en lokal som är anpassade till ett häftigt program och inte vara en byggarbetsplats. Jag gör detta för att vi skall kunna lägga ner våra hammare för en lång tid framöver och gör häftiga, roliga program och läger istället för att bygga. Jag gör detta för att våra ledarmöten skall handla om verksamhet och inte byggnation Jag gör detta för kåren, ledarna och scouterna, gör inte ni det?

En nöjd och glad men samtidigt fundersam byggare....

Vi hörs imorgon.....

Richard Mauritsson