En byggares dagbok dag 3

3:e juni 2007

Ja då stog man där igen på trappen till lokalen och funderade vad dagen hade i sitt sköte. Lena dök upp tidigt så hon fick en snabb resumé om vad som hänt igår, men hon hade givetvis läst min dagbok igår och visste nästan allt. Med henne insatt i arbetet tog jag och Kalle tag i vår murning. Vi hade ju inte hunnit så långt som vi ville igår men skam den som ger sig. Vår ärade ordförande ja han gick det ju inte att stoppa utan han högt tag i sin andra ladugårdsdörr med största iver. Han saknade dock sin kompis Axel, men han var lite förlåten för han hade festat i den stora staden Stockholm. Ja han sa att han hade vait på mässa men vi vet ju alla...... Möller dök upp och så smånigom även Hillevi och strax var de i full gång med sandpapper och väv i hobbyrummet. Kalle och jag fick en väldans fart på murningen och innan lunch hade vi murat klart allt. Vi tog ett par steg bakåt och beundrade vårt verk som var så rakt så att man kunde mäta höjdkurvor från vår mur. Men vi hade ett moment kvar nämligen att putsa. Men vi intog en god lunch som Åsa och Madde hade förberett så väl till oss igår, det var bara Möller som hade behövt åka iväg och fixa brödet. Efter lunch fortsatte vårt arbete med hammarslag över nejden från förrådet och svichande från hobbyrum och hallen och klatchande från entrén. Vår käre Husgrupps ordförande hade vägarna förbi och hälsade på och berömde vårt arbete. En konstig sak dock under hela dagen var jag och Kalle informatörer, folk hade missuppfattat Husies loppmarknad så vi fick bjuda in dem till nästa helg istället. Efter en hård dags slit med undaplockande som sista uppgift kunde vi som jobbat konstatera att muren var klar med inskriptioner i botten och puts på utsidan. (Och Anders cocakapsyl väl inmurad), förrådets vägg med dörr och allt var klart och vår ärade ordförande och Axel var så stolta så. Hobbyrummet var vävt och klart för målning så även delar av hallen. De hade skött sig så bra så vårt målar gäng.

Vi hade nått dit jag ville och faktiskt lite längre vilket gör det mycket lättare nästa helg. Så sträck på er helgens arbetare ni har gjort en stor insats för vår kår.

Och du glöm inte att ge de som var med idag en extra klapp på axeln nästa gång du ser dem. De gjorde en fantastisk insats. Och du det finns fortfarande platser kvar på detta roliga äventyr.

En mycket nöjd och inte fullt så trött byggare.

Ps. OBS!! Tyvärr måste vår stora sal ockuperas av byggmaterial den kommande veckan. Då vår snälle byggare måste lägga sitt material inomhus för att inte folk skall stjäla det hela. OBS!! D.s

Richard Mauritsson