Kandersteg sommaren 2014:

Under sommaren 2014 var Hohög, Husie och Tornfalken på sommarläger på Kanderstegs internationella scoutcenter i Schweiz. Kolla in lägerbloggboken på:

Kolla in lägerbloggboken på: kandersteg.wordpress.com

Snapphane 2011

Årets sommarläger, Snapphane 2011, är ett läger för Hohögs och Djupadals scoutkårer. Lägret är ett camp-in-camp, och därmed en del av World Scout Jamboree. Detta innebär bland annat att vi kommer att få besök av internationella gäster från World Scout Jamboree på vårt eget läger. Snapphane 2011 är 30/7-6/8.

Lägrets blogg

Sommarläger - Kånka 2.0
17-24/7 2010

Kånka 2.0 är sommaren 2010:s roligaste och mest unika sommarläger för trevliga scouter i Spårarscoutåldern och uppåt. Det är ett mobilt sommarläger för Upptäckare och uppåt, vilket betyder att vi tar oss fram på alla möjliga sätt genom skogar, över åar, fält och sjöar - allt uppe i Göingebygden i nordöstra Skåne. Du lär känna nya kompisar, inte bara från din egna kår utan också från andra.

Lägrets blogg hittar du här!

Välkommen att fira Hohögs 50-årsjubileum den 17 april!

Öppet hus 13-17
Under dagen den 17 april slår vi upp portarna för medlemmar, gamla som nya, med familjer och respektive. Kom till vår minilägerplats och få lite röklukt i håret. Besök våra olika stationer med minnen, tävling, upplevelser och annat kul. Träffa gamla kårkompisar, se hur vi har det nu och hur man har haft det förr. Det kommer finnas fika att köpa till självkostnadspris.

Mer info får du av din ledare.

Årets sommarläger:
Retro 2009
25/7-1/8

Vill du uppleva en spännande och rolig tidsresa från 50-talet och framåt, ska du boka in sommarens stora lägerupplevesle – Retro.

Lägret kommer att vara på Almö, som är en fantastiskt vacker ö i Blekinge skärgård.

Lägret är gemensamt för hela Malmökretsen, vilket betyder att det kommer finns massor med scouter från olika kårer att umgås med.

Mer information får du av din ledare.

Vårläger:
21-23/5

Cirka 250 scouter från Södra Skåne beräknas komma för att delta i det ridderliga lägret på Hörrs Nygård.

St Georgsfirande den 23 april!
Kom och fira St Georg på lokalen! Grillning och aktiviteter för alla medlemmar med familj. Håll utkik efter med information.


Trapperyxan /
Dynggrepen 2009: 18-19 april

Hohögs Scoutkår arrangerar 2009 års upplaga av patrull- tävlingen Trapperyxan / Dynggrepen. Är du patrull- eller seniorscout? Häng då med på Expressen, en fantastisk resa den 18-19 april 2009.

Jiingijamborii
Den andra nationella jamboreen i Sverige är över. Hur hade våra scouter det? Kolla in bilderna så får du se!
Bilder >>

Entrén är klar
Byggprojektet som heter The last push påbörjades den 26:e maj och avslutades 17:e juni.
Läs mer >>

Stor & Liten 07
Helgen den 18-20 maj hade Hohögs Scoutkår sitt årliga kårläger. I år var platsen lägerområdet Sjöröd, på Österlen. Temat för lägret var Stor & Liten, vi hade nämligen bjudit in föräldrarna till lägret, så tillsammans fick vi oförglömliga lägerminnen. Under lördagen kämpades det hårt i en äventyrlig och rolig organisationstävling, kvällen avslutades med mysigt lägerbål och ljusspår.
Vi hann även med att bygga upp fina matplatser, bo i tält, tävla i stafetter , skapa nya kontakter och laga god mat. Totalt var vi 61 deltagare på lägret, fördelat på tre avdelningar och en föräldraby.
Bilder från lägret hittar du under Media.

Test.

Husie-Hohögs Scoutkår, Husie Kyrkoväg 78, 212 38 Malmö - Tfn: 040-49 37 79 - E-post: info@hohogscout.se